Notice: wpdb::prepare s'ha cridat de manera incorrecta. The query does not contain the correct number of placeholders (2) for the number of arguments passed (3). Mireu La depuració en el WordPress per a més informació. (Aquest missatge s'ha afegit en la versió 4.8.3.) in /usr/home/dixitciencia.com/web/wp-includes/functions.php on line 4138 La (desitjable?) ciència hacker – Dixit

La (desitjable?) ciència hacker

Les connotacions d’allò que és hacker són ambigües, i el seu valor depèn de l’accepció que s’esculli. En sentit positiu, l’ètica hacker reuneix valors que poden i segurament han d´experimentar-se en el món de la ciència. Col · laboració amb el diari digital 50×7.com

Si de bon començament escric: “ètica hacker”, i si escriure poesia és posar de costat dues paraules que abans no es coneixien, llavors és possible que, sense proposar-s’ho, aquesta columna comenci en forma de poema.

(Només que aquest poema ja és antic, el va començar el periodista Steven Levy i ja té quasi 20 anys.)

Perquè pensar en un hacker és, d’entrada, pensar en un delinqüent informàtic, un desafiador de lleis, un virus de sistemes. Però aquesta és una accepció parcial. En realitat les connotacions d’allò que és hacker són ambigües, i el seu valor depèn de l’accepció que es triï. Perquè un hacker també és un apassionat del seu ofici, del coneixement i de la llibertat, aquelles grans paraules. Per això, quan es parla d’ètica hacker es parla (…)

Pots seguir llegint aquest article aquí, a 50×7.com

Publicat per Jesús Méndez

Escritor y periodista científico. MD, PhD