Notice: wpdb::prepare s'ha cridat de manera incorrecta. The query does not contain the correct number of placeholders (2) for the number of arguments passed (3). Mireu La depuració en el WordPress per a més informació. (Aquest missatge s'ha afegit en la versió 4.8.3.) in /usr/home/dixitciencia.com/web/wp-includes/functions.php on line 4138 Allò que fa créixer els músculs – Dixit

Allò que fa créixer els músculs

Isomètric o isotònic és part de l’argot de molts dels assidus als gimnasos. Coneixen bé les diferències entre cadascun dels exercicis i no tenen dubtes sobre què han de fer per a ressaltar un bíceps o definir un abdominal. El que no podien saber —perquè amb prou feines se sabia— era què passava a l’interior dels seus músculs per obtenir aquests resultats. Ara, un estudi realitzat a França, i que apunta a un tipus particular de cèl·lules mare, pot donar-los part de la informació que els mancava.

 

Isomètric o isotònic és part de l’argot de molts dels assidus als gimnasos. Coneixen bé les diferències entre cadascun dels exercicis i no tenen dubtes sobre què han de fer per a ressaltar un bíceps o definir un abdominal. El que no podien saber —perquè amb prou feines se sabia— era què passava a l’interior dels seus músculs per obtenir aquests resultats. Ara, un estudi realitzat a França, i que apunta a un tipus particular de cèl·lules mare, pot donar-los part de la informació que els mancava.

Allò que se sabia El múscul és un teixit d’allò més particular. A diferència de la resta, augmenta de grandària amb el seu ús. Perquè així sigui, un treball mecànic ha de transformar-se en senyals químics, gairebé com si de la dinamo d’una bicicleta es tractés.

 (Si us interessés seguir llegint el trobareu a la versió Premium del diari Ara, gratis previ un ràpid registre…)

Publicat per Jesús Méndez

Escritor y periodista científico. MD, PhD